Dimecres, 24 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Municipi / Llocs d’interès

Llocs d’interès

Pineda Municipal

L'1 d'agost de 1.947, en un espai situat fora de la població, molt a prop del pont del Subcanal que hi ha en el camí de Torregrossa, s'inaugurava el que llavors era el nou dipòsit, que serviria per aprovisionar d'aigua el poble de Bell-lloc. Més tard, en els terrenys municipals del seu voltant s'hi va plantar pins i xiprers, que amb els anys donarien lloc a una zona d'esbarjo, coneguda arreu amb el nom de "La Pineda". Està condicionada per cuinar i té aigua corrent, serveis, ...

Església de St. Miquel Arcàngel

És d'estil colonial renaixentista, molt semblant al neoclàssic. Té forma de creu llatina, amb tres naus i una gran cúpula. Les columnes estan reduïdes al mínim per tal d'obtenir el màxim de visibilitat i per donar cabuda a més feligresos en els bancs de les dues naus laterals. Beneïda el 18 de maig de 1952, fou tota bastida amb totxos, llevat dels tres metres inferiors que són de formigó i pedra. La seva superfície és de 700 m2 (35x20), i es troba situada al c/ La Costereta, al peu mateix de la N-II.

Portal església antiga (segle XII)

Portal romànic de l'antiga església de Bell-lloc, que s'aixecà on anteriorment hi havia hagut, possiblement la muralla i abans una antiga mesquita, de la que ja es tenen notícies l'any 1168, i que fou incendiada l'estiu de 1936. Posteriorment, es construí una església provisional, utilitzant les pedres de la primitiva església fins al primer pis. Les pedres del portal doncs, són les mateixes de la que va ésser la porta romànica de l'església antiga.

Creu de Terme

Creu de terme de datació incerta però possiblement del segle XIII, ubicada originalment al primitiu cementiri municipal. Té una sòlida base formada per un gran pedestal cúbic, motllurat, sobre el qual s'eleva el fust esculturat i el nus. La creu pròpiament dita sembla més tardana i està ornamentada amb un embolcall de ferro forjat.

Font del Corroni

Font que neix al peu d'un tossal de grava i pedra, al marge esquerre del Canal auxiliar d'Urgell o Subcanal, i ben a prop de la font de la torre del Poet.