Divendres, 14 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Actuacions en matèria urbanística i mediambiental en els darrers 12 mesos

Actuacions en matèria urbanística i mediambiental en els darrers 12 mesos

Es pretén que l’estat i la imatge del nucli urbà de Bell-lloc d’Urgell millori paulatinament.

L’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell ha realitzat diverses actuacions en matèria urbanística i mediambiental de control sobre parcel·les abandonades o abocaments de runa il·legals.

Pel que fa als abocaments de runa el consistori ha presentat un total de tres denúncies per abocaments incontrolats. En els tres casos l’informe de la unitat de medi ambient dels Mossos d’Esquadra no ha pogut identificar els responsables dels abocaments. En un dels casos es va fer en una finca privada i el propietari es va encarregar de la neteja, en el segon i tercer cas van ser els serveis municipals els encarregats de la retirada dels residus al ser l’abocament en una camí municipal i en la pineda municipal.

L’Ajuntament recorda que està prohibit abocar runes en tot el terme municipal i en els contenidors ubicats a dins del nucli urbà. Les runes s’han de gestionar mitjançant l’abocador comarcal o gestors autoritzats. La recollida gratuïta d’objectes voluminosos és un altre servei que ofereix l’Ajuntament. Els abocaments de runa seran sancionats amb multes que poden arribar als 6.000 euros.

En el cas de l’estat de parcel·les o propietats abandonades, el consistori ha dut a terme dues línies d’actuació. La primera ha set tenir contacte amb els propietaris i obligar-los a realitzar tasques de manteniment de les seves propietats. Dels contactes duts a terme un gran percentatge han tingut el seu fruit com per exemple en els casos d’habitatges o parcel·les ubicades a:

  • Carrer Rafel de Casanovas
  • Carrer Sant Miquel
  • Camí vell de Bellvís
  • Carrer Enric Granados
  • Urbanització nord-est
  • Plaça Major

La segona línia d’actuació ha consistit en presentar denúncia davant de la unitat de medi ambient dels Mossos d’Esquadra per si existia la possibilitat de delicte ecològic per contaminació d’aqüífers. Aquesta actuació a afectat a tres parcel·les abandonades amb restes d’obra i de material de construcció ubicades a:

  • Carrer Via Ferrea (actuació d’ofici dels MM.EE.)
  • Carrer Dr. Àngel Nadal (2)

Aquest any 2017 s’iniciarà una tercera via d’actuació consistent en iniciar procediments sancionadors als propietaris de terrenys urbans abandonats amb la imposició de multes als que no compleixin amb els requeriments fets.

Amb aquestes línies d’actuació l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell pretén que l’estat i la imatge del nucli urbà de Bell-lloc d’Urgell millori paulatinament.