Dimarts, 23 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Arrenca la campanya “SUMA’T a la recollida selectiva BEN FETA!”

Arrenca la campanya “SUMA’T a la recollida selectiva BEN FETA!”

Es duran a terme visites per part d’educadors ambientals als domicili dels veïns i veïnes de Bell-lloc d'Urgell.

La setmana vinent arrenca la campanya “SUMA’T a la recollida selectiva BEN FETA!” i és per aquest motiu que durant uns dies, un equip d’educadors ambientals del Consell Comarcal del Pla d'Urgell us visitarà per informar-vos sobre les noves reduccions de boca i les avantatges econòmiques de reciclar, entre d’altres. Per suposat, si teniu qualsevol dubte sobre la recollida els hi podreu consultar.

L’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, ha planificat aquesta nova campanya de sensibilització per tal de millorar la qualitat en la recollida selectiva de dues fraccions en especial: l’orgànica i els envasos.

A la comarca es reciclen un 53% dels residus que es generen, però últimament s’ha detectat que una bona part no es depositen en el contenidor adequat. Per exemple, al contenidor groc d’envasos lleugers, un 40% dels residus dipositats no hi haurien d’anar; i al contenidor marró d’orgànica, un 15%, tampoc. En aquestes fraccions s’ha detectat que es llencen bosses de gran volum amb els residus barrejats que perjudiquen la qualitat de la selectiva, fet que produeix un increment dels costos de reciclatge i per tant de la taxa d´escombraries.

La campanya es realitzarà durant tot el mes de novembre i principis de desembre a tots els pobles on hi ha contenidors soterrats.