Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Bell-lloc d'Urgell acollirà les VII Jornades d'Estudis sobre el Pla d'Urgell

Bell-lloc d'Urgell acollirà les VII Jornades d'Estudis sobre el Pla d'Urgell

Es celebraran el dissabte 22 d'octubre de 2016 i seran coorganitzades per l'Ajuntament de Bell-lloc i pel Centre de Recerques Mascançà del Pla d'Urgell.

El Centre de Recerques Mascançà del Pla d'Urgell ha presentat la setena edició de les Jornades d'Estudis Comarcals, una iniciativa que té la voluntat de convertir-se en eina per recuperar el buit de memòria històrica de la comarca.

La nova edició de les jornades se celebrarà a Bell-lloc el 22 d'octubre, municipi que aquest any celebra l'any Ramon Fuster i Rabés i que acaba de lliurar els Premis Joan Solà, per la qual cosa l'alcalde, Carles Palau, ha destacat la importància d'acollir la iniciativa com a complement de l'activitat cultural del municipi.

El Centre de Recerques Mascançà ha recopilat des de la seva creació 75 estudis sobre diferents temàtiques d'àmbit comarcal, que s'han publicat en les revistes que s'han editat en cadascuna de les jornades, i que han recollit aspectes de la història local de les poblacions de la comarca, arqueologia o en l'àmbit científic sobre entorns naturals com l'estany d'Ivars i Vila-sana o els Canals d'Urgell.

Amb motiu de la celebració de les setenes jornades a Bell-lloc d'Urgell, s'ha fet donació a l'alcalde del municipi, Carles Palau, un plànol de la vila que data de l'any 1876. Segons Cabau, representant del Centre de Recerques Mascançà, pocs pobles del Pla d'Urgell disposen d'un mapa tan antic que en aquest cas, va ser localitzat a l'arxiu de l'associació Acudam de Mollerussa i fa un parell d'anys el van portar a l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell.