Dilluns, 26 de Febrer del 2024 13º max. / 5º min.

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Bell-lloc participa en el projecte cultural “E̶n̶y̶o̶r̶a̶n̶ç̶a̶ Catalunya avui”

Bell-lloc participa en el projecte cultural “E̶n̶y̶o̶r̶a̶n̶ç̶a̶ Catalunya avui”

L'obra de l'artista danès Michael Kirkegaard contindrà terra de tots els municipis de Catalunya.

En els darrers dies l'Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell ha retornat a l'Ajuntament de Manresa el flascó ple de terra del municipi que formarà part del projecte "E̶n̶y̶o̶r̶a̶n̶ç̶a̶  Catalunya avui" de l'artista danès Michael Kirkegaard. Amb el suport de l'Ajuntament de Manresa, aquest creador danès establert a Catalunya està recavant una mostra de terra de cadascun dels 947 municipis catalans per incorporar-la a una obra que treballa el concepte de la identitat. El projecte està visualment inspirat en el requadre vermell de la pintura “La Masia” de Joan Miró.

L’objectiu de l’artista és reunir, en una estructura expositiva en forma de cabana o barraca, els nou-cents quaranta-set pots amb terra de tots els municipis catalans. Els pots de la terra recollida mostraran el ventall de colors i textures de cada indret de Catalunya. Una biblioteca de la terra, com ho descriu l’artista.

L'artista danès va demanar a tots els consistoris de pobles i ciutats de Catalunya que omplissin els pots de vidre amb terra del municipi i que la retornessin per una exposició que es podrà veure al Centre Cultural el Casino de Manresa del 3 de maig al 23 de juny.

https://www.manresa.cat/web/noticies/6500-arrenca-el-projecte-artistic-i-expositiu-enyoranca-catalunya-avui-de-l%27artista-michael-kirkegaard