Dimarts, 23 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Campanya de tractament amb plaguicides

Campanya de tractament amb plaguicides

L’objectiu és minimitzar les molèsties que provoquen la presència de mosques i mosquits a dins del nucli urbà.

L’Ajuntament ha iniciat una campanya de tractament amb plaguicides amb l’objectiu de minimitzar les molèsties que provoquen la presència de mosques i mosquits a dins del nucli urbà.

Des del mes de juny que s’estan fent dos tractaments setmanals al recinte de les piscines i la zona esportiva. Ara, degut a les queixes del veïns, s’ha decidit estendre aquest tractament a altres zones del poble. Aquest tractament es divideix en dues fases:

  • - Aplicació d’un larvicida. Durant els propers dies es tractaran els embornals i clavegueres amb el larvicida DEVICE TB2. Aquest producte està pensat per eliminar les mosques i mosquits duran l’estat larvari i evitar així que arribin a adults. L’aplicació consisteix en dipositar una pastilla efervescent a dins de cada embornal.
  • - Aplicació d’un adulticida. L’insecticida FULTRIN FORTEX està pensat per atacar les mosques i mosquits en estat adult i reduir d’aquesta forma les molèsties que generen aquests insectes. Aquesta aplicació es fa diluint el producte amb aigua i mitjançant polvorització directament en els embornals i en alguns casos en la gespa i en els arbres.

L’aplicació del larvicida es farà per tot el nucli urbà durant el dia ja que és completament compatible amb la vida diària dels veïns del poble. El personal encarregat passarà pels embornals i aniran dipositant una pastilla en cadascun d’ells.

L’aplicació de l’adulticida es farà a la nit i en les zones on s’ha detectat un major nombre de presència d’aquests insectes. Si el tractament resulta satisfactori, s’estudiarà la conveniència d’estendre’l a altres zones del nucli urbà.

Les zones que es tractaran i els dies són:

  • Dijous 11 d’agost a partir de les 22.30h: Zona Esportiva, Parc Municipal, carrer de la Mina.
  • Dimarts 16 d’agost a partir de les 22.30h: Zona esportiva; carrers Major, Doctors Torrebadella, Lleida i Plaça de l’Esglesia.

El dijous 11 i el dimarts 16, us aconsellem que no circuleu pels carrers esmentats mentre es duguin a terme les tasques d’aplicació d’aquest insecticida, també us recomanem que tanqueu les finestres que donin al carrer.

Us demanem la vostra col·laboració per poder realitzar el tractament amb les màximes garanties d’èxit.

També us recordem els consells per controlar la proliferació de mosquits que us vam fer arribar a casa a començaments de l’estiu. Fulletó consells mosquit.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Telèfons d’urgències:

112

 91 562 04 20 (Servei Mèdic d’Informació Toxicològica)