Dimecres, 24 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Campanya per millorar la recollida selectiva i evitar la presència de voluminoso al carrer

Campanya per millorar la recollida selectiva i evitar la presència de voluminoso al carrer

Dimecres 15 de novembre hi haurà un punt d'informació al mercat on educadors ambientals informaran sobre els bons hàbits a l’hora de llençar els residus.

Amb l’objectiu de reduir la fracció resta, és a dir, tots els residus que es llencen junts i ja no es reciclen, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell inicia una nova campanya de sensibilització adreçada als ciutadans i als comerços. En els propers anys el cost de tractament d’aquesta fracció es veurà progressivament incrementat, i això repercutirà directament en la taxa d’escombraries. És per aquest motiu que es vol fomentar la recollida selectiva, així com evitar la presència de residus voluminosos abandonats al costat dels contenidors al carrer.

Coincidint amb el dia de mercat a Bell-lloc, el proper dimecres 15 de novembre s’instal·laran punts informatius on educadors ambientals informaran sobre els bons hàbits a l’hora de llençar els residus, a més de resoldre dubtes. També s’han editat tríptics informatius que es repartiran a totes les llars.

Una de les accions de la campanya és animar als veïns i veïnes del Pla d’Urgell a etiquetar fotografies duent a terme accions de reciclatge i poder participar al concurs d’Instagram #pladurgellrecicla. Hi haurà premis per la foto més votada pel públic, per la millor foto individual i col·lectiva escollida per un jurat i també per sorteig entre les fotografies als assistents als punts informatius.

Respecte als residus voluminosos deixats al costat dels contenidors, durant la campanya els educadors ambientals hi col·locaran adhesius per identificar el seu abandó com a conducta incívica i informar sobre la seva correcta gestió. Darrerament s’ha detectat un important increment d’aquests residus al carrer, generant molèsties, brutícia i empitjorant l’estat de la via pública.

De forma paral·lela, es realitzaran visites als bars i restaurants de la comarca per fomentar la recollida selectiva i oferir cubells i/o contenidors per facilitar el reciclatge dels envasos lleugers i vidre.

El percentatge de recollida selectiva al Pla d’Urgell es situa actualment al 45%, superior a la mitjana catalana que és del 38,5%, si bé cal millorar-lo per assolir l’objectiu del 60% de recollida selectiva fixat per l’Agència de Residus de Catalunya per l’any 2020.

Veure cartell de la campanya