Dimecres, 24 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Disponibles els vídeos dels actes de l'Any Fuster i Rabés

Disponibles els vídeos dels actes de l'Any Fuster i Rabés

Ambdós esdeveniments es van enregistrar i ja es poden visualitzar al canal de vídeo de l'Ajuntament.

L'acte acadèmic a la seu del Col·legi oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, a Barcelona el passat 17 de març, i el de Bell-lloc d’Urgell dos dies després, han estat dos dels actes destacats i que han marcat l’inici de la commemoració del centenari del naixement de Ramon Fuster i Rabés (Bell-lloc d’Urgell, 1916). Ambdós esdeveniments es van enregistrar i ja es poden visualitzar al canal de vídeo dels actes del Centenari Ramon Fuster i Rabés.

A l’acte de Barcelona hi van participar la degana del Col·legi, Josefina Cambra; l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell, Carles Palau; el president de la Fundació Collserola, David Sierra; la directora de la revista Cavall Fort, Mercè Canela; la filla d’en Ramon Fuster, Maria Fuster, i el periodista i escriptor encarregat de escriure la seva biografia, Genís Sinca. A l’acte hi eren presents unes 120 persones que van omplir de gom a gom la sala que porta el nom de Ramon Fuster, dels quals una vintena eren veïns de Bell-lloc.

Bell-lloc

Pel que fa al que va tenir lloc a la Incubadora d’Empreses de Bell-lloc d’Urgell hi van assistir unes 150 persones que van escoltar els parlaments de l’alcalde Carles Palau, la degana Josefina Cambra i de Maria Fuster a més de la conferència que va donar Genís Sinca, “El dia que vaig descobrir Ramon Fuster”. L’acte va finalitzar amb una interpretació musical a càrrec de l’Escola de Música Bellsons de Bell-lloc d’Urgell.

Posteriorment es va descobrir una placa biogràfica en el carrer que duu el seu nom. Un cop acabats aquest dos actes, 120 persones van participar en un dinar de germanor a la sala La Cultural. En aquesta mateixa sala es va poder veure una petita exposició sobre la vida d’en Ramon Fuster i Rabés que més endavant s’exposarà al poble.