Dijous, 20 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / El Consell Comarcal del Pla d’Urgell desenvoluparà un nou programa d’inserció laboral per a joves

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell desenvoluparà un nou programa d’inserció laboral per a joves

L'objectiu serà el de millorar les opcions de feina de les persones entre 18 i 29 anys.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell desenvoluparà, dins el programa Fem Ocupació Jove, un projecte d’inserció laboral del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que està dotat amb fons socials europeus. El seu objectiu serà el de millorar les opcions de feina de les persones entre 18 i 29 anys. Hi podran optar els joves de la comarca, en una franja d’edat determinada, que estiguin en situació d’atur i inscrits al SOC. Hauran de ser beneficiaris del programa de garantia juvenil que ofereix l’Oficina Jove i tenir estudis corresponents al batxillerat, l’ESO o màxim algun cicle formatiu de grau mitjà.

Només hi podran accedir 15 joves, que rebran formació i un contracte de treball dins del sector sociosanitari, que es considera que pot oferir moltes possibilitats. El termini que s’ha establert per poder dur a terme el projecte està determinat en 15 mesos. I durant aquest període els joves gaudiran d’una formació laboral, que vindrà determinada pel tipus d’empresa i del contracte de treball que se’ls atorgui, i a més tindran un suport orientatiu i de tutoria durant tot el procés.

Els Consell es posarà en contacte amb les empreses de la comarca que es cregui que poden oferir aquest tipus de formació i que estiguin vinculades amb aquest sector sociosanitari per establir els terminis de les contractacions. Els joves interessats es poden dirigir al Consell Comarcal, on se’ls informarà del procés de selecció.