Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / El temps a Bell-lloc més precís

El temps a Bell-lloc més precís

L’estació meteorològica que a partir d'ara ofereix dades a l’ajuntament de Bell-lloc d’Urgell és d’àmbit privat.

Gràcies a la iniciativa d'un veí bell-lloquí, el Ramon Bargalló, a partir d'ara podeu consultar el temps a Bell-lloc i el seu històric de dades amb la màxima precisió possible. Ho podeu fer a través del baner que tindreu a la portada de la pàgina web o clicant directament al següent enllaç: 

https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IBELLL1 

*Si la temperatura apareix amb Fahrenheit i no amb Celsius, cal  clicar a dalt de la pàgina a la dreta a les 3 ratlletes i sortirà ”Settings”. Seguidament clicar i apareixerà les dos opcions, seleccionar ºC. Si apareix directament la icona , clicar i canviar-ho a ºC).

El Ramon Bargalló Plaza és un aficionat des de petit a les nevades, la neu i en general, a la meteorologia.

Aquí teniu 5 cèntims del seu espai meteorològic i els elements que el formen:

- El primer i principal és una Estació Meteorològica que compta amb tots els seus instruments, i que ens ofereix moltes dades, les quals les podem saber clicant a l’enllaç esmentat anteriorment.

- El segon es un pluviòmetre de gran capacitat, homologat meteorològicament, les seves mesures i lectures son manuals així són mes precises.

- El tercer és un sensor de temperatura i humitat arran de terra ja que la temperatura mínima, màxima i actual no és la mateixa que a l’ambient, sempre varia del terra.

- El quart i últim és un granímetre que mesura les pedregades i calamarsades. Podem saber l’impacte de la pedra, la seva intensitat, la seva mida i la classe de pedra que és . Les seves mesures i lectures són manuals.