Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Entren en vigor les noves mesures per frenar la pandèmia: Confinament municipal durant els caps de setmana i se suspenen les activitats culturals, extraescolars i esportives no professionals

Entren en vigor les noves mesures per frenar la pandèmia: Confinament municipal durant els caps de setmana i se suspenen les activitats culturals, extraescolars i esportives no professionals

L'Ajuntament també vol fer ressò de les ajudes de la Generalitat en l'àmbit de les activitats de restauració i dels centres d'estètica.

Per donar resposta a les preguntes més freqüents plantejades al voltant de la pandèmia, l'Ajuntament de Bell-lloc us vol fer ressò de les mesures de la Generalitat de Catalunya que entren en vigor a partir d'aquest divendres 30 d'octubre.

· A partir del divendres 30 d'octubre, i per un període mínim de 15 dies, s'apliquen noves mesures de contenció per frenar la Covid-19: Es restringeix l'entrada i sortida de persones del territori de Catalunya. A més, durant els caps de setmana (des de les 6h de divendres fins a les 6h de dilluns) queda restringida l'entrada i sortida de cada terme municipal excepte per aquells desplaçaments adequadament justificats. El dissabte 31 d’octubre i el diumenge 1 de novembre es poden visitar els cementiris dins la mateixa comarca.

· Continuen prohibides les trobades de més de 6 persones tret que siguin de les “bombolles de convivència” 
(grup de persones que conviuen sota el mateix sostre).

· L’obertura al públic dels establiments i locals comercials detallistes queda condicionada a que tinguin una superfície de venda igual o inferior a 800 metres quadrats i que es redueixi al 30% l'aforament permès. Els grans centres comercials poden romandre oberts si ofereixen productes d’alimentació i begudes.

· Se suspenen les activitats de restauració si bé es permet la recollida a l’establiment i el lliurament a domicili (aquest últim s'amplia a les 23h)

· Se suspenen les activitats culturals en teatres, cinemes, auditoris o espais exteriors. També es tanquen els equipaments esportius. Els arxius, museus i sales d’exposicions, galeries d’art poen romandre oberts amb aforament limitat. L’accés a les biblioteques es limita a la recollida i lliurament de documents reservats pel préstec.

· Se suspenen les activitats de lleure infantil i juvenil, l’esport escolar i les activitats extraescolars que es realitzen fora de l’horari lectiu habitual. Es mantenen les extraescolars que organitzen els propis centres si aquestes es realitzen amb els grups estables de convivència de les activitats lectives.

TOC DE QUEDA
Continua el confinament nocturn i la prohibició de circulació entre les 22h i les 6h amb excepcions per assistència sanitària d'urgència, anar a la farmàcia de guàrdia, desplaçament laboral amb certificat, atenció social inajornable a persones vulnerables,...Publicació de les  bases reguladores subvencions restauració i centres estètica i bellesa  afectats COVID-19

El passat dijous 22 d'octubre es va publicar al DOGC la RESOLUCIÓ per la qual s'aprovaven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració i dels centres d'estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19.

L'objecte d'aquestes bases és regular la concessió de les subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració i els centres d'estètica i bellesa, amb la finalitat de reactivar i impulsar aquestes activitats davant de la situació de tancament que ha comportat la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Poden ser persones beneficiàries d'aquestes subvencions: els professionals autònoms i pimes que prestin activitats de restauració o siguin titulars d'un centre d'estètica i bellesa, donades d'alta en el cens de l'impost d'activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Als efectes d'aquestes bases s'entenen com empreses que presten activitats de restauració, els bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d'un establiment col·lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals.

La quantia de la subvenció, arribarà fins el 100 % de les despeses subvencionables, amb una quantia màxima de 1.500 euros.

En el moment que s’aprovi la convocatòria, les sol·licituds s’hauran de presentar segons el model normalitzat que estarà a disposició de les persones interessades a la seu corporativa de Canal Empresa de la Generalitat de Catalunya (http://canalempresa.gencat.cat , a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (http://ccam.gencat.cat  o a la pàgina web del Departament d'Empresa i Coneixement (http://empresa.gencat.cat/ca/inici/ .

6.2 Les sol·licituds es presentaran per mitjans telemàtics, acompanyades de la documentació que preveuen aquestes bases, si escau, a través del Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat).

La identificació de la persona sol·licitant es farà a través dels sistemes de signatura electrònica admesos per la Seu electrònica i que es poden consultar a: https://seu.gencat.cat/ca/certificats-sistemes-signatura-electronica -seu.html.