Dilluns, 24 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Finalitzat el mural del dipòsit de la plaça Creu del Terme

Finalitzat el mural del dipòsit de la plaça Creu del Terme

Així mateix, s'estan realitzant tasques de manteniment i restauració de la font de la mateixa plaça.

Des de fa uns dies tots els bell-lloquins i bell-lloquines poden gaudir del nou mural pintat al dipòsit de la plaça Creu del Terme.

Aquest mural vol representar mitjançant diverses finestres el pas del temps durant les estacions de l’any i els canvis de color que adopta el paisatge de Bell-lloc. Des de la primavera amb els paisatges verds i la fruita preparada per ser collida fins als sembrats a punt de segar a l’estiu i els camps llaurats a la tardor passant pels paisatges freds de l'hivern amb els arbres pelats i la boira apuntant el dia.

El protagonisme del mural és per a les dones joves, futures cuidadores d’aquests paisatges, i que s'esforcen cada dia treballant el camp. Dones que se senten orgulloses del seu poble i estimen la feina que fan.

PLUJA D’ABRIL I SOL DE TARDOR SOLEN FER L’ANY MILLOR. Aquest refrany s'ha triat perquè parla de les estacions i de la importància que te la pluja i el bon temps a la nostra zona.

El projecte refranys il·lustrats, SAVIESA POP està creat per l’Ivan Egea (@egeacrea) i l’Estixu Julián Fandiño, parella de creatius multidisciplinars fundadors de Pango i Co (@pangoico). És un projecte de Saviesa Popular que es vol convertir en un refranyer d’street art en diferents municipis del territori, on l’objectiu principal és donar a conèixer al públic la riquesa i la capacitat expressiva de la llengua i preservar en el temps les dites populars catalanes.

En un moment en que la llengua catalana està amenaçada creiem oportú posar el nostre granet de sorra per ajudar a mantenir i continuar donant recorregut als refranys de tota la vida.

A través de l’elaboració d’aquests murals es busca crear una ruta on l’espectador anirà descobrint els refranys catalans més populars per diferents municipis.

Per altra banda, des de fa uns dies s'estan realitzant tasques de manteniment i restauració de la font de la mateixa plaça de la Creu del Terme.