Dilluns, 22 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Joan Brossa i la màgia, a càrrec del mag Hausson

Joan Brossa i la màgia, a càrrec del mag Hausson

Aquesta conferència-espectacle es durà a terme el divendres 29 de novembre a les 19 h. a la Biblioteca pública Joan Solà.

El Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya impulsa diverses activitats entorn de les commemoracions oficials de l’any 2019. Una d’aquestes commemoracions, en aquest cas una conferència-espectacle, gira entorn de la figura de Joan Brossa, en el centenari del seu naixement i es durà a terme el divendres 29 de novembre a les 19 h. a la Biblioteca pública Joan Solà de Bell-lloc d'Urgell.

Brossa i la màgia és una xerrada, acompanyada d’un audiovisual i un seguit de jocs de mans, relacionats amb diferents aspectes de la seva obra, i que permet endinsar-se en el seu univers poètic-màgic.

L’activitat anirà a càrrec del Hausson, que és el nom artístic de l’il·lusionista Jesús Julve i Salvadó. Julve s’inicià ben aviat en l’art de la prestidigitació i progressivament es va interessant per la màgia escènica.

La coneixença amb Joan Brossa donà un tomb radical als seus espectacles. El poeta escrigué per a ell la Gran Sessió de Màgia en dues parts estrenada al Teatre Romea de Barcelona el 1991, i des d’aleshores la màgia de Hausson derivà cap a la poesia escènica, sovint en col·laboració amb prestigiosos directors. També ha sovintejat la televisió i el cinema. El 1996 Joan Brossa escrigué per a ell l’espectacle Poemància, que ha presentat arreu i a tota mena de públics. Hausson ha exhibit el seu art màgic i poètic a bona part d’Europa i d’Amèrica.

Veure Cartell Joan Brossa i la Màgia a Bell-lloc d'Urgell