Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / La UAB torna a distingir a l'Ajuntament de Bell-lloc com el més transparent de la província

La UAB torna a distingir a l'Ajuntament de Bell-lloc com el més transparent de la província

Dins de la franja de poblacions de menys de 5.000 habitants.

L’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell va rebre ahir dimecres 19 d’abril, el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, per segon any consecutiu. Es tracta d’un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, que avalua els webs municipals. Els resultats es publiquen al Mapa Infoparticip@.

El de Bell-lloc és un dels 93 ajuntaments catalans que han obtingut el segell en aquesta edició, i l’únic de la província de Lleida de menys de 5.000 habitants. Els altres tres municipis de Lleida que l’han obtingut són Lleida, Mollerussa i Les Borges Blanques.

Els guardons de la quarta edició del Segell Infoparticipa 2017 es van lliurar a la sala d'actes de l’Edifici del Rectorat del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès). En total, van ser distingits, 93 ajuntaments, cinc consells comarcals i, per primer cop, tres diputacions de Catalunya.

Aquest any tot i l’augment d’exigència dels organitzadors l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell ha aconseguit mantenir el mateix nivell de transparència que l’any passat (amb una valoració del 84.62%) quan per primera vegada va aconseguir aquest guardó. Aquest augment d’exigència es fonamenta en la qualitat de la informació publicada i en la manera de fer-ho.

El compromís de l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell amb la transparència ha estat present des del primer dia de legislatura i s’ha materialitzat en diverses iniciatives com poden ser, per exemple, la retransmissió dels plens per internet, la impressió i distribució de les actes dels plens, la publicació de les retribucions dels càrrecs electes, l’elaboració d’una ordenança de participació i informació ciutadana, etc.

Tot i aquest reconeixement a la tasca feta fins ara, l’Ajuntament no rebaixarà el nivell d’exigència i intentarà millorar els resultats de cara a properes edicions.

Enllaç Mapa Infoparticipa Bell-lloc

Enllaç Transparència web Bell-lloc d'Urgell