Divendres, 14 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / La XI Trobada de Dones Rurals de Bell-lloc d’Urgell fomentarà la visibilitat de les dones en les TIC

La XI Trobada de Dones Rurals de Bell-lloc d’Urgell fomentarà la visibilitat de les dones en les TIC

La sessió, gratuïta, tindrà lloc el dissabte 30 de novembre a la Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica (IDA).

La Incubadora d’Empreses d’Innovació Agrometal·lúrgica (IDA) serà la seu de la XI trobada de Dones Rurals de Bell-lloc d’Urgell, que duu per nom “Dona i TIC” i que tindrà lloc durant el matí del dissabte 30 de novembre a la Incubadora d’Empreses.

Tot i que a Europa en els últims deu anys la demanda d'experts en innovació tecnològica ha augmentat fins vuit vegades més respecte els altres àmbits, i que segons la Comissió Europea al 2020 hi haurà a l’estat espanyol 140.000 llocs de treball d'aquest tipus no coberts, la participació de dones en aquest camp es manté molt baixa. Segons l’estudi “Las mujeres en el mercado de Trabajo de las tecnologías” publicat al 2017, en l’àmbit tecnològic, les dones no representen ni el 25% de les persones ocupades, i menys les dones que lideren i emprenen projectes propis.

Amb l’objectiu d’intentar trencar amb aquestes dades, generar debat, impulsar i reconèixer el paper de les dones de Lleida en els diversos àmbits TIC i sensibilitzar els agents econòmics i socials de la necessitat d’incorporar dones en aquest sector, des de l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell s'ha organitzat un programa d’activitats on s’informarà de l’estat actual en que es troba aquesta escletxa digital de gènere amb la ponència Dona i Tecnologies de la Informació i Comunicació al 2019 per la periodista,  directora i presentadora de “revolució 4.0” de TV3 i Catalunya Radio, Xantal Llavina.

Es parlarà del Tecnovation Challenge amb la professora de l’INS Torre Vicens Rosa Prats; una iniciativa en la que es convida a les noies a identificar un problema del seu entorn i desenvolupar una solució juntament amb mentores enginyeres, professores, voluntàries i la idea que amb llenguatges de programació es pot fer un món millor, i com des de Lleida es treballa aquesta iniciativa per fomentar vocacions femenines en estudis tecnològics.

Tot seguit, explicarem el Women Techmakers amb l’experta i dinamitzadora Núria Domingo. Aquesta és una iniciativa liderada per Google a nivell mundial que proveeix de visibilitat a les dones en el camp de la tecnologia, creant comunitat i recursos. En aquest cas se’ns explicarà l’experiència del Grup de Desenvolupadores de Google a Lleida.

Per últim, la jornada continuarà amb una taula rodona d’emprenedores tecnològiques lleidatanes que ens parlaran de la seves experiències i motivacions, els pros i contres, etc. i que tindrà com a protagonistes a l'Eulàlia Romà, Community Manager, la Montse Díaz, Copywriter TIC, l'Olga Cuevas, desenvolupadora web i a la Belen Pueyo, Digital manager d’Operación Triunfo, Freelance i Youtuber.

Veure cartell de la XI Trobada de Dones Rurals de Bell-lloc d’Urgell