Divendres, 14 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Nova funcionalitat del portal de transparència

Nova funcionalitat del portal de transparència

Permet a qualsevol ciutadà visualitzar ràpidament tota la informació relacionada amb els pressupostos municipals de Catalunya.

Després de la publicació de les dades a què obliga la Llei de Transparència, fita aconseguida gràcies a l’esforç de totes les administracions de Catalunya, en el marc de la coordinació i coordinació establertes pel Conveni de la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya, ara volem donar un pas més i oferir-les de forma estructurada i intel·ligible. Volem dotar el Portal de Transparència de Catalunya d’una nova arquitectura de continguts que unifiqui el tractament de la informació que prové dels diferents ens. Es tracta d’oferir a la ciutadania comparatives i anàlisis de dades de tot el sector públic català, de forma que els permeti generar un coneixement més detallat de l’àmbit públic.

La nova secció del Portal de la Transparència de Catalunya permetrà a qualsevol ciutadà visualitzar ràpidament tota la informació relacionada amb els pressupostos municipals de Catalunya. Aquesta millora no implica cap despesa ni esforç addicional per als ajuntaments perquè s’elabora a partir de les dades obertes que ofereix el Consorci AOC.

Aquesta funcionalitat permetrà visualitzar informació rellevant com la despesa per habitant, les partides pressupostàries o el deute i fer comparacions entre diferents municipis. Tota la informació oferta es troba tant en format reutilitzable, per permetre aprofundir en la seva anàlisi i aprofitament, com en versió de visualització interactiva, per facilitar la ràpida comprensió per part de la ciutadania de quines són les prioritats polítiques en matèria pressupostària.

Esperem que aquesta nova eina de transparència sigui útil tant a l’hora d’explicar a la ciutadania l’ús que es fa de l’Ajuntament dels recursos públics com per a millorar la qualitat dels debats sobre els pressupostos.

La podeu veure en el següent enllaç:

Portal de la Transparència de Catalunya