Dimecres, 24 de Juliol del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Per primera vegada en 9 anys el municipi de Bell-lloc d'Urgell millora el percentatge de recollida selectiva

Per primera vegada en 9 anys el municipi de Bell-lloc d'Urgell millora el percentatge de recollida selectiva

Es confirma la tendència a millorar que s'havia previst al llarg del 2018.

Un cop rebut el darrer informe de la gestió de residus elaborat pel Consell Comarcal del Pla d'Urgell, es confirma la tendència a millorar que s'havia previst al llarg del 2018 i Bell-lloc d'Urgell ha millorat el seu percentatge en recollida selectiva per primer cop en 9 anys.

Com es pot observar en el gràfic, la recollida selectiva ha anat empitjorant des del primer any en que es van instal·lar les àrees soterrades. En el cas de Bell-lloc d'Urgell s'ha passat del 57,6% l'any 2009 fins al 42,75% de l'any 2017. El passat 2018 es va invertir aquesta tendència i la recollida selectiva va representar el 47,25% del total, una xifra que s'acosta al 50% establert per la normativa comunitària per a l'any 2020.

Aquesta millora en el percentatge de reciclatge també ha representat una millora en el resultat econòmic ja que s'ha reduït la previsió de despesa en uns 19.000€.

Els veïns i veïnes de Bell-lloc han millorat la taxa de reciclatge en part per la seva implicació i per la redistribució de les àrees de recollida que es va fer el primer trimestre de l'any passat.

Bell-lloc d'Urgell és el poble que a nivell de comarca ha millorat més en la recollida selectiva (+4,5%) seguit de lluny per Miralcamp (+1,91%) i Barbens (+1,35%). La resta de la comarca ha augmentat menys de l'1% o ha empitjorat resultats.

Des de l'Ajuntament de Bell-lloc d'Urgell es vol agrair l'esforç que fan els veïns i veïnes del municipi per millorar el medi ambient i per complir amb els requisits marcats per la UE.

INFORME ANUAL SOBRE LA RECOLLIDA DE RESIDUS MUNICIPALS AL PLA D’URGELL

COMPARATIVA 2018-2019