Divendres, 14 de Juny del 2024

Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Noticies / Torna el "Tast de tecnologia" al Ramon Farrerons

Torna el "Tast de tecnologia" al Ramon Farrerons

Les regidories de Noves Tecnologies i Ensenyament de l’Ajuntament de Bell-lloc organitzen la II Jornada de Transformació Digital a l’escola.

Donant continuïtat al seu projecte de transformació digital al municipi i amb la voluntat d’integrar les noves tecnologies en l’educació dels nens i nenes de Bell-lloc d’Urgell, les regidories de Noves Tecnologies i d'Ensenyament de l’Ajuntament organitzen la II Jornada de Transformació Digital a l'escola per segon any consecutiu, una jornada d’innovació didàctica adreçada a tot l’alumnat de primària de l’Escola Ramon Farrerons.

Sota el nom “Tast de tecnologia 2019”, aquesta jornada es durà a terme el proper divendres 10 de maig en diferents espais com la sala multifuncional o la Incubadora d'Empreses, amb centre neuràlgic a la sala de la Cultural i està estructurada com un tast d’experiències on els nens i nenes jugaran i aprendran amb l’ús de les noves tecnologies. Enguany, s’ha renovat pràcticament tota la programació i els infants gaudiran entre d’altres de tallers de realitat virtual, robòtica, tractament d’imatge digital o fins i tot aprendran a ser DJs mitjançant l’ús de programari informàtic. La vessant més lúdica de la jornada serà el taller de Geocaching que els permetrà sortir de la seva aula combinant l’orientació i la tecnologia treballant en equip per aconseguir un objectiu. També cal destacar que gràcies a l’Associació Leader de Ponent i vist l’èxit de l’any anterior, repetiran l’experiència de conèixer com es produeixen els principals aliments mitjançant un espectacular i innovador format audiovisual en 360º dins una cúpula esfèrica.

A l'igual que l'edició del 2018, les activitats estan adreçades única i exclusivament als alumnes i professors; no obstant, l’Ajuntament i la direcció de l’escola han cregut convenient concentrar a nens/es i pares a les 8:45 a la Sala de la Cultural per donar la benvinguda a tothom i explicar breument en què consistirà la jornada; un cop finalitzada aquesta, es publicaran imatges i vídeos dels diferents tallers al canal de vídeo de l’Ajuntament i al blog de l’escola.

Cal destacar que l'empresa Adamo Telecom, proveïdora d'internet per fibra òptica a Bell-lloc i principal patrocinador de l'esdeveniment, tindrà un punt informatiu situat a l'accés de la sala Cultural amb entrada pel carrer Joan Oró, a l'hora de la recollida dels nens (tant en horari de matí com de tarda), on es sortejarà una Tablet Samsung entre tots els qui el visitin.

L’alcalde, Carles Palau, ha mostrat la seva satisfacció per repetir aquesta iniciativa després de l'èxit i la bona recepció que va tenir l'any passat, agraint la tasca desinteressada dels diferents agents implicats en el projecte.

Programa informatiu de la jornada “Tast de tecnologia 2019”

Quadre horari de la jornada “Tast de tecnologia 2019”